Pełnowartościowy obiad przyrządzony nie w 1,5 godziny, a w 25 minut? Skrócenie czasu gotowania ziemniaków, mięsa czy warzyw wydaje się być niemożliwe. Jeśli myślisz, że przygotowanie posiłku dla całej rodziny musi wiązać się z czasochłonnym staniem przy kuchence, spieszymy wyprowadzić Cię z błędu. Istnieje jedno, niepozorne urządzenie, które odmieni codzienną rutynę o 180 stopni – szybkowar. Poznaj zalety tego niezwykłego garnka, który w kuchni potrafi zdziałać prawdziwe cuda!
Oszczędność czasu i pieniędzy
Dzisiejsze szybkowary to garnki nowej generacji. Czasy, kiedy szybkowary rozszczelniały się i stwarzały zagrożenie dla osób znajdujących się w pobliżu, minęły lata temu. Dzisiaj najlepsze renomowane firmy posiadają w sprzedaży solidne szybkowary wysokiej klasy (dobry szybkowar kupisz na gerlach.pl), których użytkowanie jest w stu procentach bezpieczne.
Co należy do największych zalet szybkowarów? Przede wszystkim oszczędność czasu i energii. Zamiana tradycyjnych garnków na szybkowar pozwala Ci skrócić czas przygotowywania potraw o około 70%, co przekłada się nie tylko na większą ilość wolnego czasu, ale również na domowy budżet.
Niepowtarzalny smak
Oprócz walorów czysto praktycznych, szybkowary posiadają zalety, które w kuchni często mają decydujące znaczenie – sprawiają, że przyrządzane potrawy urzekają głębokim, intensywnym smakiem, którego nie zagwarantuje gotowanie w tradycyjny sposób. Produkty poddane działaniu wysokiego ciśnienia zachowują intensywną barwę i jędrną formę. Co więcej, w procesie gotowania w szybkowarze witaminy zawarte w pożywieniu nie ulegają utlenieniu, dzięki czemu na Twoim talerzu ląduje pełnowartościowy, bogaty w witaminy i minerały, zdrowy posiłek.