Współcześnie coraz mniej młodych par decyduje się na organizację wystawnego wesela dla ponad setki gości. Takie przedsięwzięcia wymagają nie tylko anielskiej cierpliwości i czasu, ale przede wszystkim olbrzymich kwot pieniędzy. Okazuje się, że w restauracjach coraz więcej zainteresowanych decyduje się na organizację niewielkiego przyjęcia weselnego, wyłącznie dla najbliższych. Jak wygląda taka impreza?
Początkowo konieczne jest wybranie idealnego hotelu i rozmowa z managerem sali restauracyjnej. Podczas ustalania konkretnego terminu musimy wspólnie omówić także kwestię zaliczki, która będzie jednocześnie zatwierdzeniem rezerwacji. Podczas rozmowy musimy przedstawić zarys plany imprezy: szacowaną liczbę gości, jak również godziny w których odbywać się będzie przyjęcie. Wiele par szuka oszczędności, dlatego sale restauracyjne są dla nich dostępne również w mniej popularne dni, np. piątki.
Ustalamy menu!
Ważnym elementem przygotowania imprezy w restauracji jest bez wątpienia wybór konkretnego menu. Zazwyczaj szefowie kuchni mają przygotowane konkretne propozycje, wśród których możemy wybierać dane elementy. Pamiętajmy o gościach o nietypowych wymaganiach kulinarnych, np. wegetarianach. Z pewnością kuchnia przygotuje również dla nich coś pysznego!
Ciekawych dań weselnych i dobrych cen szukaj u nas – Hotel Windsor.